Inloggen
NederlandsNederlands

INIKA Organic

100% natuurlijk, vegan, biologisch, halal & dierproefvrije cosmetica en huidverzorging


INIKA Organic is een Australisch cosmeticamerk wat in 2006 is opgericht. INIKA Organic is een merk wat biologische, 100% natuurlijke, vegan, halal en dierproefvrije cosmetica en huidverzorging aanbiedt. Daarnaast is INIKA het eerste cosmeticamerk ter wereld wat plastic neutraal is. Wij van Biocare Products zijn trots op het feit dat wij als groothandel INIKA Organic, een erkend en vertrouwd merk, mogen aanbieden aan de retailer.

INIKA is geboren uit een behoefte om te ontgiften. Consumenten zijn steeds bewuster bezig met de ingrediënten van producten en of deze zijn gemaakt met respect voor mens, dier en aarde. In de producten van INIKA zitten dan ook geen chemische, schadelijke stoffen of microplastics.

INIKA Organic is pionier in natuurlijke cosmetica met gezonde, biologische ingrediënten. Kwaliteit staat bij INIKA voorop. Alle ingrediënten zijn ethisch verantwoord, natuurlijk en vervaardigd van botanicals en mineralen. INIKA heeft AWARD winnende producten, geliefd door vrouwen en mannen van over de gehele wereld.

Waar staat INIKA Organic voor?


De producten van INIKA Organic zijn gecertificeerd biologisch, 100% natuurlijk, op basis van mineralen, vegan, dierproefvrij, halal en gifvrij!

Filosofie
De filosofie van INIKA is dat zij uitsluitend de meest prachtige, gezonde, high end make-up en huidverzorgingsproducten willen creëren voor een natuurlijke uitstraling. Beauty komt voort uit gezondheid, vind INIKA. Mooi zijn is meer dan alleen maar hoe je eruitziet. Het is holistisch, van de voeding die jij consumeert tot de zuurstof die jij in ademt.

Met INIKA kan iedereen de dag met zelfvertrouwen beginnen en dichtbij hunzelf blijven. De belofte van INIKA is simpel: het gehele assortiment van INIKA is gezond, veilig en biedt kwaliteit. Mooi is gezond!

INIKA IS 100% natuurlijk, net als jij
INIKA Organic voelt gewichtloos aan op de huid en is speciaal ontworpen om een gezonde huid te hydrateren en te voeden. Onze geavanceerde botanische formules zijn vrij van synthetische chemicaliën en schadelijke ingrediënten. De producten van INIKA zijn gecertificeerd biologisch, veganistisch, halal en dierproefvrij. Daarbuiten zijn alle producten 100% vrij van microplastics.

’s Werelds eerste plastic neutrale cosmeticamerk

INIKA Organic is het eerste cosmeticamerk ter wereld wat plastic neutraal is. Plastic neutraal houdt in dat voor elke kilo plastic die wordt gebruikt, een kilo wordt ingezameld en gerecycled die anders niet zou worden ingezameld. Dit duurzaamheidsinitiatief van INIKA heeft ervoor gezorgd het gebruik van nieuw plastic met 84% is verminderd, van 8,1 ton tot 1,3 ton en ligt INIKA Organic ten minste vijf jaar voor op andere grote cosmetica merken. Samen met de certificeringen die INIKA al heeft, maakt het dat INIKA het hoogst gecertificeerde natuurlijke make-up merk ter wereld is.

Biocare Products is samen met INIKA Organic bewust van de feiten rondom plastic, zoals:

 • Jaarlijks komt er 350 miljoen ton plastic op de stortplaats terecht; 
 • Elke minuut komt er 1 vrachtwagen vol plastic in onze oceanen terecht; 
 • Elk jaar worden er 120 miljard stuks cosmetica verpakkingen geproduceerd die in het milieu en op de stortplaats terechtkomen.

INIKA focust zich op het vinden van manieren om hun afhankelijkheid van plastic te verminderen door duurzame materialen op de voorgrond te plaatsen. Op deze manier wil INIKA bijdragen aan het beschermen van de aarde.

100% natuurlijk 0% compromis

Bij INIKA Organic gebruiken ze alleen 100% natuurlijke, veganistische ingrediënten, getest op veiligheid en zuiverheid. Met de strengste ingrediëntencriteria van elk make-up- en huidverzorgingsmerk ter wereld, zijn de schoonheidsproducten gecertificeerd biologisch, gecertificeerd dierproefvrij, gecertificeerd veganistisch, gecertificeerd halal en duurzaam geproduceerd.

INIKA Organic garandeert dat alle producten de volgende ingrediënten NIET bevatten:

 • Geen petrochemicaliën, synthetische stoffen of minerale oliën
 • Geen gluten of lactose 
 • Geen ingrediënten van dierlijke oorsprong
 • Geen parabenen (butylparaben, ethylparaben, methylparaben, isobutylparaben en propylparaben)
 • Geen sulfaten (bijv. natriumlaurylsulfaat, natriumkokossulfaat, ammoniumlaurylsulfaat, natriumlaurethsulfaat, ammoniumlaurethsulfaat)
 • Geen polyethyleenglycol (PEGS)
 • Geen polysorbaten (bijv. polysorbaat 20)
 • Geen antimicrobiële middelen geproduceerd uit niet-biologische bronnen
 • Geen talk of bismutoxychloride of schadelijke vulstoffen
 • Geen geur- of kleurcomponenten van niet-biologische of synthetische oorsprong
 • Geen chelaatvormers op basis van EDTA en zijn zouten
 • Geen microplastics
 • Geen chemisch gesynthetiseerde zonnefilters

Certificeringen

De ingrediënten van INIKA Organic zijn gecertificeerd biologisch. INIKA kan de herkomst van deze ingrediënten traceren naar hun bronnen. Alle grondstoffen die worden gebruikt zijn terug te volgen tot aan de boer en het stuk land. De ingrediënten worden in de natuur gevonden en zijn onaangeroerd door kunstmeststoffen en synthetische chemicaliën. En INIKA Organic zorgt ervoor dat alle ingrediënten ethisch verantwoord zijn.

We zijn er trots op de meest gewaardeerde certificeringen op het gebied van natuurlijke make-up te bezitten, waaronder: 
groothandel cosmetica

De producten van INIKA Organic hebben een strenge inspectie- en testproces ondergaan om gecertificeerd biologisch te kunnen zijn. Daarom kunt u, wanneer u deze symbolen op onze producten ziet, er zeker van zijn dat ze puur en veilig zijn. 

Terwijl INIKA groeit en evolueert, zoeken ze voortdurend naar manieren om nog meer gecertificeerde biologische ingrediënten in het assortiment op te nemen. INIKA weet dat gezonde ingrediënten de sleutel is tot een betere en mooiere huid.

Officieel distributeur en groothandel van INIKA Organic


Als distributeur vertegenwoordigd Biocare Products dan ook het complete assortiment met de natuurlijke make-up van INIKA. Als Importeur en distributeur van INIKA Organic Make-up leveren we het merk binnen de Benelux. Biocare Products doet niet alleen de distributie, maar ook de gehele verkoop, marketing van INIKA Organic. Wij als groothandel hebben een langdurige samenwerking met INIKA omdat wij 100% geloven in het merk. INIKA Organic is een mooi biologisch en duurzaam merk wat wij als groothandel Biocare Products met volle passie vertegenwoordigen. Mocht u vragen hebben neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons bereiken via de chat op de website, u kunt ons mailen via info@biocare.nl of telefonisch contact met ons opnemen.

Bekijk hier het hele assortiment van INIKA Organic

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen