Inloggen
NederlandsNederlands

Urban Veda

Met een schat aan kennis en ervaring biedt Urban Veda een compleet assortiment aan met gecertificeerd vegan & natuurlijke huidverzorgingsproducten volgens het traditionele holistische genezingssysteem van Inda, Ayurveda. Ayurveda omvat medische wetenschap, filosofie, psychologie, alchemie en spiritueel begrip, en is gebaseerd op de overtuiging dat welzijn afhangt van balans tussen geest, lichaam en ziel.

Het holistische gezondheids- en welzijnssysteem van Ayurveda is gebaseerd op de therapeutische eigenschappen van planten. De producten zitten boordevol planten die rijk zijn aan vitamines, antioxidanten, essentiële vetzuren en fytonutriënten en zijn uniek geformuleerd om het natuurlijke evenwicht van de huid te helpen behouden. De belangrijkste assortimenten helpen omgevingsfactoren te harmoniseren, te zuiveren, te kalmeren, te doen herleven en te laten stralen. Wij geloven in de waarde van de natuur en gebruiken natuurlijke, verse en pure ingrediënten om onze holistische producten te creëren.

Dosha’s


Volgens de ayurveda zijn er drie hoofdtypes van het lichaam, de zogenaamde dosha's, namelijk Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha's drukken alles over ons uit, van ons huidtype en fysieke kenmerken tot onze gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken. Urban Veda is ontwikkeld in synergie met Ayurvedische principes om te voorzien in de primaire huidverzorgingsbehoeften van de drie dosha's. Het centrale concept van deze ayurvedische huidverzorgingsbenadering is om het natuurlijke evenwicht van uw dosha te behouden en de huid in optimale gezondheid te houden.

Verschillende dosha’s


Vata

Het woord 'vata' is afgeleid van het Sanskriet 'va', wat 'wind' betekent en is een combinatie van de elementen ether en lucht. Vata-typen zijn slank, creatief en vol vitaliteit, wat staat voor energie en beweging. Ze zijn enthousiast en gevoelig, fantasierijk en impulsief. De dosha die het meest waarschijnlijk uit balans raakt, Vata-huid kan droog, dof en dof worden.

Pitta

De term 'pitta' komt van de Sanskrietwortel 'tap', wat verwarmen betekent, en is een combinatie van vuur en water. Pitta-typen zijn vaak middelgroot gebouwd en zijn ambitieus, snel van begrip en intelligent. Ze zijn behoorlijk methodisch en georganiseerd en zijn vaak perfectionisten. Pitta-typen kunnen opvliegend worden als ze uit balans zijn, en de huid kan gevoelig en verergerd worden; vatbaar voor aandoeningen zoals rosacea.


Kapha
Kapha is een combinatie van aarde en water, het principe van potentiële energie, van groei en bescherming. Met een natuurlijke veerkracht zijn Kapha-typen stabiel, stevig, kalm en vredig. Ze zijn geaard, vergevingsgezind, methodisch en meelevend. Als ze uit balans zijn, kunnen ze traag en traag worden, en neigen ze tot overgewicht. De huid kan daardoor leiden tot verstopte poriën en overtollig vet.

Tri-doshic
Tri-doshische soorten profiteren van neutrale producten die geschikt zijn voor alle drie de dosha's, op dezelfde manier kunnen alle dosha-soorten tri-doshische producten gebruiken. De tridoshic huidverzorgingslijn van Urban veda, Rose + botanics, is gunstig voor alle huidtypes en ondersteunt in het bijzonder de rijpe huid die moet worden aangevuld en hersteld. Door gebruik te maken van ingrediënten die ontspanning teweegbrengen, staat Rose bekend om het bestrijden van de tekenen van veroudering en heeft het ook balancerende en regulerende eigenschappen.

Ingrediënten van Urban Veda:


Het assortiment van Urban Veda bevat tussen de 97% en 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Het assortiment aan gezichtsoliën en lichaamsoliën is 100% natuurlijk. Alle producten zijn vrij van gifstoffen, parabenen, ftalaten, natriumlaurylsulfaat en genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Verpakkingen van Urban Veda


Alle verpakkingen zijn 100% recyclebaar en de flessen zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic. Recycling is als karma, wat er gebeurt, komt terug.

Sinds het prille begin van Urban Veda is duurzaamheid echt cruciaal geweest bij alles wat hun doen. Van het creëren van schone, veganistische formuleringen tot het garanderen dat al onze verpakkingen kunnen worden gerecycled, ze doen er alles aan om te voorkomen dat er meer schade wordt toegebracht aan onze natuurlijke omgeving.


Certificeringen

Officieel distributeur en groothandel van Urban Veda


Biocare Products is de exclusieve distributeur en importeur van Urban Veda binnen de Benelux. Als groothandel van Urban Veda doet Biocare Products de verkoop, distributie en marketing van Urban Veda in Nederland, België en Luxemburg. Urban Veda heeft een verhaal, missie en filosofie die we u graag vertellen binnen de trainingen zodat u deze ook op u klanten kan overbrengen. Biocare Products biedt als groothandel alleen maar duurzame en/of biologische merken aan waarvan Urban Veda een van is. Urban Veda is een prachtig en veelbelovend merk waar wij als groothandel 100% achter staan.

Bekijk hier het hele assortiment van Urban Veda
 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen