Inloggen
NederlandsNederlands

Welke producten kunnen helpen bij een gevoelige huid?

Welke producten kunnen helpen bij een gevoelige huid?
Geplaatst op 13-5-2020 door Donna
Een gevoelige huid wordt herkend aan dat het snel rood of geïrriteerd is. Vaak wordt gedacht dat een gevoelige huid een apart huidtype is. Dit is niet waar, een gevoelige huid is een eigenschap van iemands huidtype en kan dus bij verschillende huidtypes voorkomen. Het is belangrijk dat de verzorgingsproducten aangepast worden wanneer iemand een overgevoelige huid heeft. Daarom vertellen we u als retailer of beautyspecialist graag meer over de gevoelige huid zodat u ook de klant kunt adviseren en de juiste producten kunt aanbieden. Zodat er een goede verzorging mogelijk is voor een gevoelige huid bij uw klant.

Kenmerken van een persoon met een gevoelige huid:


 • De huid raakt snel geïrriteerd of rood.
 • De huid kan branderig aan gaan voelen op het gezicht bij gebruik van producten
 • Na het reinigen van het gezicht kan het gaan jeuken op bepaalde plekken in het gezicht

Steeds meer mensen hebben in deze tijd last van een gevoelige huid, de doelgroep die opzoek is naar producten voor een gevoelige huid is dus groeiende. Advies van Biocare Products is dan ook om hierop in te spelen en altijd een aparte productlijn binnen uw praktijk of winkel aan te bieden voor de gevoelige huid die de consument ook daadwerkelijk helpt. Als een consument met een gevoelige huid eenmaal tevreden is over een bepaald merk dan blijkt deze heel loyaal aan het merk te zijn en de desbetreffende producten voor de gevoelige huid. De sensitive lijn van Green People heeft al zoveel mensen positief verbaasd over de werking die het heeft op een gevoelige huid.

Oorzaak van een gevoelige huid


Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken. Zo kan een gevoelige huid genetisch bepaald zijn. Het kan ook zijn dat de huid reageert op bepaalde huidverzorging waar de huid allergisch voor is.

Veel synthetische verzorging bevatten agressieve ingrediënten of synthetische chemicaliën zoals: natriumlaurylsulfaat (SLS), parabenen, ftalaten, petrochemicaliën, alcohol (ethanol) of synthetische geur- of kleurstoffen die grote boosdoeners voor een gevoelige huid, huid allergieën en/of eczeem zijn. Naast producten die op de huid gesmeerd worden, kunnen producten die mensen eten ook effect of oorzaak zijn van een gevoelige huid of allergische reactie.

Behandeling van de gevoelige huid


Een gevoelige huid kan verschillende gradaties hebben. De behandelwijze verschilt dan ook per gradatie daarom is het belangrijk om er met de klant achter te komen waar de gevoeligheid van de huid vandaan komt. Omdat elke vorm van gevoeligheid een andere verzorging kan gebruiken en andere aandachtspunten heeft.

Advies van Biocare Products is om klanten binnen uw salon of winkel te adviseren om over te stappen op natuurlijke en biologische huidverzorging. Reden hiervoor is dat natuurlijke huidverzorging de huid niet afhankelijke maakt en de huid daadwerkelijk voedt, kalmeert en beschermt.

Hieronder drie producten met adviezen gericht op een specifiek huidtype die samengaan met een gevoelige huid. Deze adviezen kunt u ook toepassen op de klant om tot een goede huidverzorgingsroutine te komen.

Gecombineerde, vette huid die licht gevoelig is
Green People Solution SPF15 : vegan dagcrème die de huidflora stimuleert en de natuurlijke oliën van de huid hersteld. De crème werkt kalmerend, rustgevend en voed de huid. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten die het uitbreken van puistjes tegengaat.

Droge huid die gevoelig is (eventueel eczeem en/of psoriasis)
Green People Neutrale Parfumvrije 24-uurs crème : deze zachte, parfumvrije crème is rijk aan biologische plantaardige oliën die het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteund. Het vermindert daarnaast ook actief fijne lijntjes en rimpels in de huid.

De overgevoelige huid met rosacea
Wanneer iemand een gevoelige huid heeft met rosacea kunt u als retailer of beauty specialist de Green People Neutrale Parfumvrije Light Day Moisturiser adviseren. Deze ultra lichte parfumvrije vegan formule is geschikt om de extreem gevoelige huid in balans te brengen. Het kalmeert en beschermt een snel geïrriteerde huid.

groothandel vegan huidverzorginggroothandel vegan huidverzorginggroothandel huidverzorgingFactoren die invloed kunnen hebben


Factoren die mogelijk invloed hebben op een gevoelige huid zijn de volgende:
 • Voeding
 • UV
 • Weersomstandigheden
 • Stress

Waarop u kunt letten bij het kijken van soort huidtype bij de klant:
 • Heeft de klant een vette huid?
 • Heeft de klant een droge huid?
 • Hoe gevoelig is de huid van de klant?
 • Is de klant ergens allergisch voor?

Door vragen te stellen aan u klant kunt u als retailer of beauty specialist samen erachter komen waarom deze last heeft van een gevoelige huid, en uiteraard wat u hier het beste voor kan adviseren.

Hulp en advies op maat


Trainingen kunnen voor u als retailer of beauty specialist belangrijk zijn zodat u voldoende informatie heeft over de producten van Green People en de juiste adviezen kan geven aan mensen met bijvoorbeeld een droge huid. Daarom bieden wij als Biocare Products groothandel trainingen aan in Opmeer en ook workshops op locatie. Voor meer informatie neem contact op of bekijk de trainingen

Mocht u vragen hebben neem dan vooral telefonisch of via algemeen@biocareproducst.nl contact op.

Bekijk hier het assortiment van Green People

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen