Inloggen
NederlandsNederlands

Ondernemer in beeld | Cora van Bio Amable

Ondernemer in beeld | Cora van Bio Amable
Geplaatst op 22-6-2022 door Donna
 Elke maand staan 2 ondernemers in de spotlight bij Biocare Products en mogen zij hun ondernemers verhaal vertellen in onze nieuwe reeks: Ondernemer In Beeld. In dit interview vertellen zij hun drijfveer om te ondernemen, de ambities en wat er achter de schermen van het bedrijf gebeurt. Met deze week in de spotlight onderneemster Cora van online webwinkel Bio Amable

Hoe is Bio Amable ontstaan, wist u al lang dat u wilde ondernemen?


Bio Amable is ontstaan op een zondagavond met een glas wijn op de bank. Ik realiseerde mij dat mijn vriendjes vroeger, mijn ex en mijn huidige man (al 20 jaar) allemaal ondernemers zijn! Toen vroeg mijn man: als je zelf ondernemer zou zijn wat voor bedrijf zou je dan hebben? Nou dat wist ik precies, een webshop met de mooiste en beste cosmetica en lichaamsverzorging maar dan wel zuiver en 100% natuurlijk. Toen hebben we voor de grap www.bio-amable.nl vast laten leggen (we zaten op Spaanse les en de betekenis van Amable is o.a. aardig, lieflijk, mooi, sympathiek, fijn.

De dag erna werd ik enthousiast wakker en ben ik aan het bellen geslagen met leveranciers, dag erop naar kamer van koophandel en alles loopt tot nu toe als vanzelf. Het is hard werken, maar zo leuk!
interview b2b

Wat betekent natuurlijke cosmetica voor u persoonlijk en wat betekent het voor uw onderneming? Op welke manieren probeert u dit over te brengen op uw klanten?


Ik ben erg ziek geweest en in de alternatieve molen belandt. Zo ben ik bewust geraakt van alles wat je op je huid smeert dat dit ook je bloedbaan bereikt. Toen was voor mij de omslag. Ik probeer mijn klanten bewust te maken via social media.

Kunt u ons een beschrijving geven wie uw klanten zijn? En is dat in de afgelopen jaren nog veranderd? 


Ik ben er wel achter dat mijn klanten bestaan uit de bewuste mens die geen onnatuurlijke ingrediënten in hun producten willen. Ook heb ik klanten die “ziek” zijn en dan heb ik het over klanten die huidproblemen hebben, door chemo geen geur kunnen verdragen, door de overgang droge ogen hebben en geen oog make-up meer kunnen verdragen etc. De “normale” mens koopt liever zo goedkoop mogelijk in en heeft er geen idee van dat er hormoon verstorende ingrediënten of erger in kunnen zitten. Ze kunnen er tegen dus verder gaan de gedachten niet. Ik merk wel dat er meer vraag is naar natuurlijke cosmetica. Misschien komt er toch steeds meer bewustzijn bij de mensen.
Groothandel cosmetica

Hoe helpt het merk INIKA Organic, Urban Veda & Green People uw onderneming te groeien?


Green people is zo’n fijn betaalbaar merk wat ook nog eens van hoge kwaliteit is. Zeer toegankelijk voor mijn klanten die op zoek zijn naar een goed product wat niet al te duur is. Dit geldt ook voor Urban Veda, dit is voor ander publiek, maar wat een fantastische geuren een mooie setjes die vaak worden gekocht om cadeau te geven. Ze zien er ook nog eens fantastisch uit.

En dan Inika, tja, dit is wel mijn favoriete cosmetica merk! De ingrediënten, de uitstraling en goed gepigmenteerd. Het contact met INIKA verloopt zeer prettig en je voelt je als klant belangrijk en gehoord. Het contact is zeer persoonlijk en je voelt je absoluut geen nummer. Acties worden persoonlijk afgestemd en er wordt op maat meegedacht. 

Wat is het plan voor de komende 5 jaar, zijn er doelen of ambities die u wilt bereiken?


Ik hoop dat we gewoon door kunnen blijven gaan, en ik ben uiterst tevreden op de manier hoe het nu gaat. Ik ben spiritueel ingesteld en go with the flow. Als je je pad bewandeld dan komt het gewoon goed en alles komt dan op je pad waar je op dat moment naar vraagt.
 casa bellezza

De wereld veranderd snel, zeker als het gaat om duurzaamheid. Zijn er duurzame ontwikkelingen waar u als ondernemer 100% achter staat?

O zeker! Ik word er zelf helemaal blij van dat plastic wordt vervangen door karton, of door suikerriet verpakking die 100% afbreekbaar zijn. Gelukkig zien we dat steeds meer in de wereld.

Wat voor advies zou u startende ondernemers mee willen meegeven in deze branche?


Dat het je veel tijd kost, maar ook heel veel geeft in het leven!

https://www.bio-amable.nl/

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen