Inloggen
NederlandsNederlands

Groothandel van het eerste plastic neutrale cosmetica merk ter wereld – INIKA

Groothandel van het eerste plastic neutrale cosmetica merk ter wereld – INIKA
Geplaatst op 18-5-2022 door Donna
Biocare Products is groothandel en leverancier van het make-up merk INIKA Organic. INIKA Organic is het enige 100% natuurlijke, gecertificeerd biologische cosmeticamerk van Australië en probeert voortdurend meer natuurlijke en pure schoonheidsnormen in te voeren. INIKA bestaat sinds 2006 en heeft vanaf het begin producten met giftige siliconen, chemicaliën en andere schadelijke ingrediënten vervangen door pure, biologische ingrediënten. 

De producten van INIKA zijn van de binnenkant al natuurlijk en biologisch en dus gaat INIKA zich nu richten op de buitenkant van de producten, namelijk de verpakkingen. Dit maakt ons als leverancier van natuurlijke, biologische en duurzame producten vooruitstrevend. Met trots kunnen we u zeggen dat INIKA Organic het eerste plastic neutrale cosmeticamerk ter wereld is! Dit is beter voor mens, dier en milieu.  

Wat betekend plastic neutraal?


Plastic Neutraal betekent dat voor elke kilo plastic die wordt gebruikt, een kilo wordt ingezameld en gerecycled die anders niet zou worden ingezameld. Voor bedrijven is dit een krachtige manier om hun plastic gebruik en -recycling te verbeteren. INIKA heeft ervoor gezorgd dat 4,7 ton plastic tot duurzame afrasteringspalen gemaakt konden worden en op deze manier kan INIKA deze certificering behalen. Deze afrasteringspalen zijn gedoneerd aan plattelandsgemeenschappen die zijn getroffen door natuurrampen door BlazeAid en Plastic Forests.
 
Dit duurzaamheidsinitiatief van INIKA heeft ervoor gezorgd het gebruik van nieuw plastic met 84% is verminderd, van 8,1 ton tot 1,3 ton en ligt INIKA Organic ten minste vijf jaar voor op andere grote cosmeticamerken. Samen met de certificeringen die INIKA al heeft, maakt het dat INIKA het hoogst gecertificeerde natuurlijke make-up merk ter wereld is.


Plastic neutrale cosmetica van INIKA Organic


De schoonheidsindustrie heeft een schrikbarend grote invloed op het milieu. Dit vinden wij als natuurlijke en duurzame groothandel erg verontrustend. Zonder het te beseffen, beschadigen honderdduizenden mensen onbewust de aarde door schoonheidsproducten te gebruiken die niet eco-vriendelijk zijn. Deze schade wordt veelal veroorzaakt door bedrijven die gebruik maken van agressieve chemicaliën en dierlijke ingrediënten in hun producten. Dit kan leiden tot problemen als degradatie van land en water, verlies van biodiversiteit, zure regen, ontbossing en nog veel meer. Daarom bieden wij als groothandel INIKA Organic aan. INIKA hanteert wereldwijd de strengste criteria voor natuurlijke ingrediënten en het hoogste niveau van certificeringen als het gaat om het kiezen van de bewezen, 100% natuurlijke ingrediënten.
 
Biocare Products is samen met INIKA Organic bewust van de feiten rondom plastic, zoals: 
  • Jaarlijks komt er 350 miljoen ton plastic op de stortplaats terecht;
  • Elke minuut komt er 1 vrachtwagen vol plastic in onze oceanen terecht;
  • Elk jaar worden er 120 miljard stuks cosmetica verpakkingen geproduceerd die in het milieu en op de stortplaats terechtkomen.
INIKA focust zich op het vinden van manieren om hun afhankelijkheid van plastic te verminderen door duurzame materialen op de voorgrond te plaatsen. Op deze manier wil INIKA bijdragen aan het beschermen van de aarde.

Hoe INIKA Organic plastic neutraal werd


INIKA Organic is plastic neutraal geworden door gebruik te maken van duurzame verpakkingen en door de plastic crisis aan te pakken. Ze willen door middel van de nieuwe verpakkingen de plastic voetafdruk verminderen. De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van 90% duurzame en hergebruikte materialen, zoals aluminium, suikerriet, gerecycled plastic en glas. Als aanvulling op deze verandering is INIKA Organic gecertificeerd als Plastic Neutraal door Waste Revolution. Deze organisatie zet zich in om andere organisaties te helpen bij het meten, verminderen en compenseren van hun plastic gebruik.
plastic neutraal merk

INIKA Organic bij groothandel Biocare Products


Bij Biocare Products hebben zijn we trots op het feit dat we het eerste plastic neutrale merk ter wereld naar de retailer mogen brengen. De nieuwe producten van INIKA Organic zijn nu te verkrijgen bij ons in de webshop! Heeft u vragen over de nieuwe producten en de verpakkingen? Dan kunt u ons altijd bereiken via de chat op de website, Whatsapp, info@biocare.nl of telefonisch (0229-758783).

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen