Inloggen
NederlandsNederlands

Duurzame ontwikkelingen voor de consument

Duurzame ontwikkelingen voor de consument
Geplaatst op 2-6-2021 door Donna
Bij steeds meer consumenten neemt het vertrouwen in merken toe als ze laten zien dat ze een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Ook vinden meer consumenten het belangrijk dat producten in duurzame verpakkingen worden aangeboden. Graag vertellen wij u meer over duurzame verpakkingen van cosmetica producten en waarom dit zo belangrijk is. 

Waarom duurzame cosmetica verpakkingen belangrijk zijn


Steeds meer consumenten vinden het belangrijk dat producten in duurzame verpakkingen worden aangeboden. Het Economisch Bureau van ABN Amro concludeert dat consumenten nog onvoldoende bekend zijn met de milieu-impact van verschillende verpakkingsvormen en waarom een product wordt verpakt. Ruim een derde van de consumenten is bereid extra te betalen voor duurzame verpakkingen. 

De meeste kunststoffen in de verpakkingen breken niet af. In plaats daarvan worden ze op stortplaatsen of in de oceaan gegooid, waar de verpakkingen voor altijd blijven. Dit brengt schade aan het milieu en het zeeleven. Wij van www.biocareproducts.nl streven dan ook naar een aanbod met enkel merken die mee gaan met de ontwikkelingen om zo de sporen in het milieu te beperken bij het produceren en het ontwikkelen van verpakkingen.

suikerriet verpakking cosmetica

De voordelen van suikerriet verpakkingen


Suikerriet verpakking voorkomt veel problemen die hierboven zijn genoemd, o.a. het voorkomen van een vervuilde oceaan en de resten plastic die achterblijven. Maar er zijn nog 3 belangrijke redenen om te kiezen voor een merk dat gebruik maakt van suikerriet verpakkingen:

1. Het maakt gebruik van een 100% hernieuwbare bron
Veel merken verpakken hun producten nog steeds in plastic verpakkingen die zijn gemaakt met behulp van fossiele brandstoffen, die een verwoestende tol hebben op het milieu.
Bij INIKA Organic daarentegen zijn de milieuvriendelijke verpakkingen gemaakt van suikerriet, een volledig hernieuwbare grondstof die snel en volledig kan worden aangevuld. Als bonus is het productieproces zelf volledig schoon en is het helemaal niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.

2. Het is biologisch afbreekbaar
De suikerriet verpakkingen van Green People & INIKA zijn volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het geen enkel spoor achterlaat. Het is ook 100% recyclebaar. Of de consument de biologisch afbreekbare suikerriet verpakking nu weggooit of voor iets anders gebruikt, beide zullen het milieu niet schaden.

3. De lucht zal schoner worden
Suikerriet neemt tijdens de groei CO2 uit de lucht, terwijl de traditionele plastic verpakkingen CO2 afgeeft aan de lucht. Hierdoor zullen suikerriet verpakkingen er voor zorgen dat er veel minder koolstofdioxide in de atmosfeer terecht komt. Omdat suikerriet tijdens de groei CO2 uit de lucht opneemt - in plaats van het af te geven - heeft het ongeveer de helft van de ecologische voetafdruk van traditionele plastic verpakkingen. In de loop van de tijd zorgt dit ervoor dat er veel minder koolstofdioxide in de atmosfeer terechtkomt.

suikerriet verpakking cosmetica

Duurzame verpakkingen bij Biocare Products


De afgelopen jaren zijn vele van onze merken overgestapt op milieuvriendelijke suikerriet verpakkingen, glazen potjes en hebben wij zelfs de beauty balm in ons assortiment, dit is de eerste 100% biologisch afbreekbare beauty balm in de hele UK. Wij zijn trots dat Green People en INIKA Organic Make-up mee gaan met de behoefte van de consument en hun producten verpakt in suiker riet verpakkingen.

Heeft u vragen over de verpakkingen van uw merk of wilt u meer informatie over de merken? Neem dan contact met ons op via onze chat, telefonisch of via info@biocare.nl.

Bron vermelding:
https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/insights/sectoren-en-trends/industrie/consument-wil-extra-betalen-voor-duurzame-verpakking

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen