Inloggen
NederlandsNederlands

Hoe recycled u de verpakkingen van Green People?

Hoe recycled u de verpakkingen van Green People?
Geplaatst op 4-2-2021 door Donna
In een wereld waarin consumenten steeds kritischer worden als het gaat om duurzaamheid, groeit de behoefte aan milieuvriendelijke cosmetica verpakkingen exponentieel. Als zakelijke klant van biocareproducts.nl begrijpt u wellicht dat het niet langer voldoende is om alleen producten met groene claims aan te bieden. Het is van cruciaal belang om ook de verpakkingen waarin deze producten worden geleverd onder de loep te nemen en te zorgen voor duurzaamheid op alle niveaus van uw aanbod.

Duurzame verpakkingen van Green People


De kunststoffen en alle verpakkingsmaterialen die Green People gebruikt, worden gecontroleerd, beoordeeld en goedgekeurd door de Organic Standards Organisations die veel van de producten certificeren en die zeer strikte normen hebben voor de milieu-impact van cosmetica en hun verpakkingen. Buiten onze tandpasta en sachets, zijn alle verpakkingen altijd volledig recyclebaar geweest en door de jaren heen heeft Green People nieuwe verpakkings vormen geïntroduceerd om de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Vanaf 2020 wordt het assortiment verpakt met de volgende materialen:

Suikerriet verpakkingen
Green People is bezig met alle verpakkingen te gaan verpakken in een volledig recyclebare, hernieuwbare suikerriet verpakking. Deze plantaardige verpakking wordt gekweekt op duurzame grond en is volledig CO2-neutraal. De producten die al verpakt worden in suikerriet zijn o.a. de shampoos, conditioners en de showergels. Green People is geleidelijk het hele assortiment aan het ombouwen naar de nieuwe suikerriet verpakkingen sinds 2020. 

Hoe te recyclen: De suikerriet verpakkingen kunnen 100% gerecycled worden en kunnen daarom bij het plastic gescheiden worden. De glazen potjes mogen in de glasbak worden gedaan. Let erop dat de fles  zo schoon mogelijk is.

Glazen verpakkingen

Alle gezicht oliën zijn verpakt in glazen flessen, net zoals de Age Defy + -producten,.

Hoe te recyclen: De glazen potjes mogen in de glasbak worden gedaan. Let erop dat de pot zo schoon mogelijk is. Een klein restje in een glazen verpakking is geen probleem, maar zorg dat de verpakking zoveel mogelijk leeg is.

PP / PE / HDPE verpakking

Glas is zwaar om te vervoeren en kan gevaarlijk zijn in een gladde douche of badkamer. Om praktische redenen worden sommige van de producten verpakt in plastic tubes. Dit geldt voor o.a. de deodorants en de body lotions . Momenteel worden de meeste van deze producten verpakt in buizen van PP- of PE-plastic, maar Green People is bezig geleidelijk het hele assortiment aan het ombouwen naar de nieuwe suikerriet verpakkingen sinds 2020.

Hoe te recyclen: Net als gewoon plastic, kunnen de shampoo verpakkingen worden gerecycled met andere plastic verpakkingen. Maak de shampoo fles zo leeg mogelijk. Een klein restje is geen probleem, maar zorg dat de verpakking zoveel mogelijk leeg is.

PP / PE pompjes en deksels

Door crèmes en lotions in potten te doen, ontstaan ideale omstandigheden voor bacteriën om zich te vermenigvuldigden. Om deze reden worden de serums , vochtvasthoudende crèmes en reinigingsmiddelen verpakt met behulp van plastic pompjes. Er is ook een deksel te vinden die bijvoorbeeld het gezichtsmasker bedekt. Deze deksels hebben een belangrijk doel en dat is het helpen voorkomen dat de producten worden besmet door bacteriën.

Hoe te recyclen: De pompjes en deksels van Green People zijn beide volledig recyclebaar en kunnen in de normale plastic bak gescheiden worden.

Karton
De verpakking doosjes van Green People die worden gebruikt om de giftsets in te verpakken, zijn gemaakt van FSC-goedgekeurd karton. In 2020 heeft Green People ook een innovatieve milieuvriendelijke kartonnen verpakking toegevoegd aan ons assortiment milieuvriendelijke huidverzorgingsproducten. De kartonnen dozen die worden gebruikt voor ons Nordic Roots-assortiment zijn gemaakt van 25% composteerbaar gras dat ook biologisch afbreekbaar en 100% recyclebaar is.

Hoe te recyclen: Alle kartonnen verpakkingen van Green People zijn FSC-gekeurd en bij het rest afval gerecycled worden.

Tandpasta tubes
Alle tandpasta tubes zijn gemaakt van met aluminium gevulde PE / PE om het product veilig te houden voor gebruik.

Hoe te recyclen: Alle tandpasta tubes mogen gescheiden worden bij het plastic. Probeer de tube zo leeg mogelijk te krijgen. Heeft u een vraag over het recyclen van Green People producten? Neem dan contact met ons op via onze chat of via info@biocare.nl.

De waarde van het recyclen van cosmetische verpakkingen


Recycling vervult een cruciale rol in het behoud van onze planeet. Het draagt bij aan het behoud van kostbare grondstoffen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en reduceert de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt. Door actief deel te nemen aan recycling leveren we allemaal een bijdrage aan het creëren van een schonere en gezondere wereld voor de komende generaties.

Wist u dat het recyclen van slechts één ton karton ongeveer 17 bomen kan sparen, 7000 gallon water kan besparen en 4000 kilowattuur aan energie kan behouden? Deze indrukwekkende statistieken onderstrepen de positieve impact van recycling. Het is ook van groot belang om cosmetische producten te selecteren zonder microplastics, omdat dit het milieu ten goede komt.

Tips voor effectief recyclen van cosmetische verpakkingen:


-  Zorg ervoor dat u de verpakkingen grondig uitspoelt voordat u ze recycleert om eventuele resten te verwijderen.
-  Sorteer recyclebare materialen zorgvuldig om vervuiling te voorkomen.
-  Raadpleeg de lokale recycling richtlijnen voor specifieke instructies over wat wel en niet gerecycled kan worden in uw regio.
-  Overweeg producten aan te schaffen die verpakt zijn in recyclebare verpakkingen, om zo bij te dragen aan duurzame praktijken.
-  Door bewust te zijn van de materialen waaruit uw cosmetische verpakkingen bestaan en hoe u ze op de juiste manier kunt recyclen, kunnen we gezamenlijk bijdragen aan een groenere en gezondere planeet. Samen hebben we de kracht om -  een positieve impact te hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet veilig te stellen.

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen