Login
Shopping cart

Green People

Met een schat aan kennis en ervaring biedt Green People een compleet assortiment gecertificeerd biologische en natuurlijke verzorgingsproducten voor het gehele gezin. Ieder product bevat minimaal 90% actieve natuurlijke en biologische ingrediënten die je huid beschermen, voeden, in evenwicht brengen en, het meest belangrijke, respecteren.  Alle producten zijn geschikt voor de zeer gevoelige huid en mensen die last hebben van eczeem en psoriasis. 

Green People is opgericht door Charlotte Vøhtz in 1997, die op zoek was naar producten die haar 2 jaar oude dochter Sandra konden helpen met haar eczeem. Ze zocht naar natuurlijke producten die zachtaardig zouden zijn voor Sandra's gevoelige huid, maar ontdekte dat veel zogenaamde natuurlijke huidverzorgingsmerken bijna volledig synthetische ingrediënten gebruikten. Het gebrek aan zachte, natuurlijke producten op de markt spoorde Charlotte aan om haar eigen organische crèmes en zalven te creëren.

Met de belofte nooit agressieve ingrediënten of synthetische chemicaliën zoals natriumlaurylsulfaat (SLS), parabenen, ftalaten, petrochemicaliën, alcohol (ethanol) of synthetische geur- of kleurstoffen te gebruiken en nooit op dieren te testen, werd Green People geboren.

Charlotte zegt: “ We ontvangen voortdurend feedback van klanten over onze producten. Het is zo bevredigend om revieuws te ontvangen die ons vertellen hoe we hebben geholpen het huidprobleem van een klant te transformeren - en de buzz die we krijgen door te weten dat we een verschil kunnen maken, maakt het allemaal de moeite waard! "

Eigenschappen van Green People

De producten van Green People zijn uiteraard dierproefvrij en bevatten nooit agressieve ingrediënten of synthetische chemicaliën, waaronder Sodium Lauryl Sulfate (SLS), parabenen, ftalaten, minerale oliën, alcohol (ethanol) of synthetische geur- of kleurstoffen.

Certificeringen
Green People was een van de eerste bedrijven met cosmetische producten die biologisch gecertificeerd zijn door de Soil Association, net nadat hun Cosmetic Standard in 2002 werd gelanceerd, gevolgd door Organic Food Federation in 2003. Uiteindelijk bereikten we certificering met EcoCert in 2009 waardoor we de enige waren cosmeticabedrijf wordt onafhankelijk gecertificeerd door drie verschillende certificatie-instellingen.

Alle drie deze certificatie-instellingen hebben zeer strikte regels voor de aard en het type ingrediënten dat kan worden gebruikt. Volledige formuleringsdetails moeten ter goedkeuring worden voorgelegd en er worden jaarlijkse inspecties uitgevoerd om de productie- en verpakkingsactiviteiten te controleren. Volledige traceerbaarheid van elk organisch ingrediënt is een integraal onderdeel van het certificeringsproces, dat het mogelijk maakt om grondstoffen terug te volgen tot aan de boer en het stuk land waar het gewas werd gekweekt waaruit dat ingrediënt kwam.

Op het moment van schrijven hebben Green People 140 producten waarvan bijna 90% gecertificeerd is door een of meer van de bovengenoemde certificatie-instellingen.

Bekijk hier het hele assortiment van Green People

Shopping cart

Wis filters

Filter

20200711 22:50:49 PC22False0FalseTrue0