Slider-OrganicSocks

Organic Socks

lijnBiocare

Met veel liefde vervaardigd zijn deze GOTS gecertificeerde, biologisch katoenen, unisex sokken van Organic Socks. In kleurrijke & zeer trendy designs.

Over Organic Socks

Organic Socks of Sweden is in 2016 ontstaan door Mudassar Anwaar. Zijn missie? De wereld een stukje beter maken door sokken uitsluitend op een eerlijke manier te produceren. Verder dienen ze compleet gifvrij en tevens van zeer hoogwaardige kwaliteit te zijn. De sokken zijn met liefde en inspiratie vanuit de Zweedse Noorlanden ontworpen en vervaardigd in India volgens de Global Organic Textiel Standaard: GOTS. Wij bieden een unieke collectie, comfortabele, antibacteriële en geurbestendige sokken aan van zeer hoogwaardige biologisch katoen. In de sokken zijn niet alleen het garen biologisch, maar het complete proces vanaf de groei van de katoen tot aan het eindproduct is GOTS certificeert. Bij GOTS certificering kun je er voor 100% vanuit gaan dat er geen giftige chemicaliën, geen kinderarbeid en geen milieuschade aan de pas is gekomen tijdens het productie proces.

Ons verhaal

Het begon allemaal met ontzettend veel liefde voor de natuur en een duidelijke passie voor een betere toekomst. Mudassar, de founder van Organic Socks is opgegroeid in het industriële Fasalabad in Pakistan en werd hierbij veroverd door de kleur van 100.000 textiel fabrieken. Dit wekte zoveel

nieuwsgierigheid op, dat hij textieltechnologie is gaan studeren, om het uiteindelijk tot Product Engineer te schoppen bij een van ’s werelds grootste fabrikanten van kousen.

Organic Socks is dus geboren vanuit een droom, een levenslange droom. Mudassar reisde 3000 mijl om zichzelf te ontwikkelen en behaalde de master in Textile Value Chain Managment aan de Universiteit van Boras te Zweden. Daar ligt dan ook het hart van Organic Socks of Sweden.

De ontstane passie voor de Noorlanden is terug te zien in de collectie door de kleurrijke & zeer trendy designs. Met iedere aankoop wordt er 1% van de omzet gedoneerd aan de empowerment van arme gezinnen en het onderwijs van meisjes op het platteland van Pakistan!

Wat houdt de GOTS certificering precies in?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is een onafhankelijk certificaat voro kleding en textiel dat wereldwijde bekendheid heeft. Bij GOTS certificering kun je ervan uitgaan dat: – Biologisch. Teminste 70 % van het materiaal is biologisch gegroeid en geproduceerd. – Gifvrij. Er zijn geen chemicalien gebruikt dat irritaties kan veroorzaken of het milieu kan belasten. – Eerlijk geproduceerd Veilige werk omstandigheden, kinderarbeid en geen discirmiatie zijn enkele van de sociale kritierea dat opgevolgd moet worden, hierop wordt ook regelmatig op gecontroleerd. child labor and no discrimination are some of the social criteria that the manufacturing process must follow.

 
OS-1705 OS-19A OS-36C

Interesse

Wanneer u interesse heeft om Little Ondine te verkopen in uw winkel of praktijk neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.